Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mazurek migdałowy Iwony

Składniki:

  • 1 ½ szkl. słodkich migdałów
  • 25 sztuk gorzkich migdałów
  • 12 łyżek miękkiego masła
  • 1 szkl. cukru
  • 3 jajka
  • 1-2 łyżki śmietanki
  • mąką
  • ½ łyżki masła

Sposób wykonania:

  1. Masło utrzeć do białości.
    Następnie migdały zemleć i wymieszać z masłem.
    Dodać jeszcze jajka, cukier, 2 łyżki śmietany oraz mąkę ( powinno być jej tyle aby ciasto nie było zbyć zwięzłe).
    Całość dokładnie wymieszać.
    Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem pergaminowym posmarowanym masłem.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 20-30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *