Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z pesto z pietruszki i migdałów

 

Składniki:

  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 pęczek bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g krojonych migdałów
  • 2 łyżki startego sera pecorino
  • 2 łyżki oleju
  • ½ suszonej papryczki chili
  • 125 ml bulionu
  • 400 g makaronu (rodzaj według uznania)
  • sól

 

 

Sposób wykonania:
Natkę pietruszki i bazylie posiekać, dodać czosnek i migdały i całość rozdrobnić w mikserze.
Nie przerywając ucierania dodać jeszcze papryczkę chili, ser oraz olej.
Następnie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu.
Podczas odcedzania makaron pozostawić około 10 ml wody w której się gotował.
Dodać do makaronu pesto i całość wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *