Składniki:
- 2 cebule
- 100 g przerośniętego boczku
- 500 g świeżych kurek
- 400 g makaronu
- 2 łyżki oleju
- 25 g masła
- sól
- pieprz
- 150 g creme fraiche
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 łyżki majeranku
Sposób wykonania:
- Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
W między czasie pokroić boczek w kostkę i przesmażyć go na rozgrzanym oleju po czym wyjąć go a na tej samej patelni rozgrzać masło.
Wrzucić posiekaną cebulę oraz pokrojone kurki.
Cały czas mieszając smażyć do momentu, aż cały płyn wyparuje, wówczas dodać boczek, creme fraiche.
Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i podgrzać.
Na koniec dodać jeszcze posiekany szczypiorek oraz majeranek i połączyć z makaronem.