Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso wieprzowe

Karkówka z rodzynkami

Składniki: karkówka delikat do mięs 25 dag rodzynek 1,5 szkl. soku jabłkowego tłuszcz Sposób wykonania: Mięso pokroić na plastry, które oprószyć deliktem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczu na przemian przesypując rodzynkami. Całość zalać sokiem jabłkowym i wstawić do piekarnika pod przykryciem rozgrzanego do 200 stopni i piec do miękkości.. Pod koniec pieczenia zdjąć…

Rolada ze schabu i polędwicy

Składniki: 1,5 kg schabu 30 dag polędwicy wieprzowej 3 łyżeczki Vegety sól 3 ząbki czosnku 2,5 łyżki majeranku 1 łyżka miodu 3 łyżki żurawiny Sposób wykonania: Schab rozbić na płat, który posmarować żurawiną oraz natrzeć czosnkiem i majerankiem, wstawić do zamrażalnika na 1,5 godziny. W między czasie schab natrzeć miodem, ząbkiem czosnku, majerankiem, sola ora…

Pulpety cygana

Składniki: 1 kg kapusty 2,5 szkl. ryżu 4 cebule 2 szkl. kaszy manny 5 jajek 80 dag mięsa mielonego olej bułka tarta sól natka pietruszki sos pomidorowy Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie poszatkować kapustę i oprószyć ja solą, gdy puści sok, odcedzić go. Następnie ryż odcedzić i dodać go…