Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso wieprzowe

Potrawka z mielonego mięsa i fasoli

Składniki: 500 g mielonego mięsa 1 cebula puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli puszka białej fasoli 1 kostka rosołowa warzywna 1 kostka rosołowa wołowa 1 słoiczek przecieru pomidorowego sól pieprz ziele prowansalskie bazylia oregano Sposób wykonania: Mięso razem z posiekana cebula przesmażyć. W między czasie ¼ l wody doprowadzić do wrzenia po czym wrzucić kostki rosołowe…

Wątróbka wieprzowa panierowana

Składniki: 1 kg wątróbki wieprzowej 10 dkg mąki 2 jajka 10 dkg bułki tartej olej do smażenia sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbkę umyć, osączyć na papierowym ręczniku, oczyścić z błon, pokroić wzdłuż na porcje, oprószyć  pieprzem. W talerzu wysypać mąkę,  w drugim bułkę tartą i w następnym rozmącić jajka,  doprawić do smaku solą i pieprzem.…

Marynowana polędwica

Składniki: 1 kg polędwicy wołowej 4 cebule 4 -5 ząbków czosnku 1 łyżeczka Bazyli, estragonu, cząbru, kilka ziaren ziela angielskiego 3 listki laurowe 2 łyżki smalcu 1/3 szklanki octu winnego natka pietruszki sól, pieprz do smaku 5 łyżek oleju Sposób przyrządzenia: Polędwicę oczyścić z błon, umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Natrzeć solą i zmiażdżonym czosnkiem.…

Mięsne kulki w orzechowej panierce

Składniki: 60 dkg mielonego mięsa wieprzowego 2 jajka 20 dkg orzeszków ziemnych 2 łyżeczki imbiru w proszku pieprz, sól olej Sposób przyrządzenia: Do mięsa dodajemy jajka, połowę posiekanych orzechów, imbir,  pieprz i sól. Dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Formujemy małe kulki, obtaczamy w pozostałych posiekanych orzechach i smażymy na rozgrzanym oleju na złocisty kolor. Podajemy…