Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso mielone

Kapusta włoska faszerowana mięsem

Składniki: 1 kapusta włoska 30 dkg mielonego mięsa 2 jajka 2 cebule 1 łyżka masła 1 szklanka śmietany 4 szklanki wywaru mięsnego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści. W odpowiednio dużym garnku doprowadzić do wrzenia wodą, posolić, włożyć kapustę i pozostawić ja w stygnącej wodzie na około 20 minut, wyłożyć na durszlak…

Domowe kiełbaski pieczone w bekonie

Składniki: 1 kg mieszanego mięsa mielonego 20 plastrów bekonu 1 duża cebula natka pietruszki ulubione zioła przyprawowe 1 jajko sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę i czosnek obrać, bardzo drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, leciutko przyrumienić na nim cebulkę i masło. Do mięsa doda cebulę i czosnek, jajko, zioła, drobniutko posiekaną natkę pietruszki, przyprawić pikantnie,…

Mięsna zapiekanka mojej Babci

Składniki: 60 dkg mieszanego mięsa mielonego 40 dkg utartego sera żółtego 1 szklanka śmietany 1 szklanka majonezu 2 jajka 1 duży ugotowany ziemniak marynowane i kiszone jarzyny wg uznania 2 łyżki oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Śmietanę wymieszać dokładnie z majonezem i 1 jajkiem. Mielone mięso przyprawić, dodać jajko. Ziemniaka i jarzyny pokroić w kostkę.…

Bakłażan z mięsnym farszem

Składniki: 3 bakłażany 1 mała cebula 40 dkg mieszanego mięsa mielonego sos sojowy 1 jajko natka pietruszki olej do smażenia sól, pieprz Ciasto: 4 jajka 4 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia sól Sposób przyrządzenia: Bakłażana umyć, osuszyć, pokroić w 5 mm plastry, posolić. Tak przygotowane plastry bakłażana ułożyć na sicie aby obciekły…

Szaszłyk z mielonego mięsa

Składniki: 0.5 kg mieszanego mięsa mielonego, 1 jajko 1 bułka 2 ząbki czosnku 1 cebula bułka tarta wymieszana z sezamem sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Namoczyć bułkę. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Mięso wymieszać z odciśniętą bułką, cebulą, czosnkiem i jajkiem. Przyprawić. Z masy formować małe kulki i lekko je spłaszczyć. Każdą obtoczyć w bułce…