Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso mielone

Kalafior z mielonym mięsem

Składniki: 1 duży kalafior 1 średnia cebula 1 pęczek pietruszki 40 dag mielonego mięsa 2 jajka sól, pieprz świeżo starta gałka muszkatołowa 3 duże pomidory 50 g masła 250 ml śmietany 50 g startego żółtego sera Sposób przyrządzenia: Kalafior oczyścić, dokładnie umyć, krótko obgotować w osolonym wrzątku. Wyjąć z wody i starannie osaczyć. Cebulę obrać,…

Zapiekanka ze szpinakiem

Składniki: 50dag mięsa mielonego 5 dużych ziemniaków 6 pieczarek opakowanie mrożonego szpinaku śmietana sos serowo-brokułowy Knorr przyprawa Kotanyi Gyros ser żółty sól Sposób przyrządzenia: Najpierw gotujemy ziemniaczki i rozmrażamy szpinak(wg gustu doprawić). Surowe mięso solimy i przyprawiamy przyprawą Gyros, a następnie smażymy na oleju W między czasie przegotowujemy sos Knorr wg wskazówek na opakowaniu. Gotowy…

Potrawa chińska

Składniki: 1/2 kg. mięsa mielonego 3 średnie cebule (pokroić w paski) 1/2 kg pieczarek (pokroić w paski) 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 słoik papryki konserwowej pokrojonej w paski olej do duszenia mieszanka "zupa chińska" mrożona przecier pomidorowy mały słoiczek trochę keczupu 2 szklanki rosołu Przyprawy suszone: oregano(1 łyżeczka) Sposób przyrządzenia: Cebulę i…

Makaron cannelloni z mięsem i pieczarkami

Składniki: 1 opakowanie makaronu cannelloni 1/2 kg mielonego lub pokrojonego w kostkę mięsa 30 dkg pieczarek 1 małe opakowanie śmietany 18% 1 torebka sosu do spagetti 1 cebula 2 ząbki czosnku 20 dkg żółtego potartego sera sól, pieprz i odrobinę przyprawy do mięsa mielonego Sposób przyrządzenia: Mięso wyłożyć na patelnię i podsmażać na wolnym ogniu…