Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalafior z mielonym mięsem

Składniki:

    • 1 duży kalafior
    • 1 średnia cebula
    • 1 pęczek pietruszki
    • 40 dag mielonego mięsa
    • 2 jajka
    • sól, pieprz
    • świeżo starta gałka muszkatołowa
    • 3 duże pomidory
    • 50 g masła
    • 250 ml śmietany
    • 50 g startego żółtego sera


    Sposób przyrządzenia:
    Kalafior oczyścić, dokładnie umyć, krótko obgotować w osolonym wrzątku. Wyjąć z wody i starannie osaczyć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pietruszkę umyć, osuszyć i posiekać. Cebulę, natkę i jedno jajko dodać do mielonego mięsa, wymieszać i doprawić. Pomidory umyć, po usunięciu zdrewniałych szypułek pokroić w plasterki. Śmietanę rozkłócić z jajkiem, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Piekarnik rozgrzać do 200°C. Duże naczynie żaroodporne natłuścić i ułożyć w nim kalafior. Wokół kalafiora rozłożyć plasterki pomidorów, a na nich doprawione mięso. Kalafior posypać wiórkami masła. Całość polać masą śmietanowo-jajeczną i posypać serem. Piec ok. 25 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *