Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolada z łososia z porami

Składniki:

    • 1,3 kg filetów z łososia
    • 4 duże pory
    • 100 g masła lub margaryny
    • 1 łyżka mąki
    • sól, pieprz cayenne
    • 1 kieliszek białego wytrawnego wina (100 ml)


    Sposób przyrządzenia:
    Rybę opłukać, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół. Pory umyć, osuszyć. Z jednego pora zdjąć zewnętrzne liście, obrać, drobno pokroić, ugnieść z połową masła i odrobiną pieprzu. Pozostałe pory sparzyć, pooddzielać zewnętrzne liście. Łososia posmarować masłem porowym, zrolować, owinąć długimi liśćmi pora, luźno obwiązać nicią. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, włożyć zrolowaną rybę, przykryć folią aluminiową. Pozostałe części porów pokroić w plasterki. Niewielkie naczynie do zapiekania wysmarować masłem lub margaryną, włożyć pory, oprószyć solą, pieprzem cayenne, mąką, podlać połową wina. Naczynie z rybą i naczynie z porami wstawić do piekarnika. Piec przez 20 min w temp. 180°C. Następnie pory przełożyć do naczynia z rybą, podlać pozostałym winem, przykryć folią, ponownie wstawić do piekarnika na 10 min. Przed podaniem z ryby zdjąć nitkę, roladę pokroić w plastry, dekoracyjnie ułożyć na półmisku, ozdobić plasterkami porów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *