Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gołąbki po meksykańsku

 

Składniki:

    • 0,5 kg posiekanej kapusty świeżej
    • 0,5 kg mięsa mielonego
    • 6 łyżek ugotowanego ryżu
    • 6 łyżek kaszy manny
    • 5 jaj
    • sól, pieprz
    • majeranek, vegetta do smaku
    • 1 posiekana cebula

Sposób przyrządzenia:
Wszystko razem wymieszać ,dobrze wyrobić. Następnie formować małe klopsy i smażyć obtoczone w bułce. Z 2,5l wody, jednego słoiczka koncentratu pomidorowego, jednego słoiczka ketchupu i 4 kostek rosołowych sporządzić sos wszystko razem mieszając. Usmażone klopsy zalać sosem i gotować 1 godzinę. Gołąbki są pyszne i jest przy nich o wiele mniej pracy niż przy tradycyjnych. Smacznego!

1 comment for “Gołąbki po meksykańsku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *