Składniki:
- 1/2 kg. mięsa mielonego
- 3 średnie cebule (pokroić w paski)
- 1/2 kg pieczarek (pokroić w paski)
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 słoik papryki konserwowej pokrojonej w paski
- olej do duszenia
- mieszanka "zupa chińska" mrożona
- przecier pomidorowy mały słoiczek
- trochę keczupu
- 2 szklanki rosołu
Przyprawy suszone:
- oregano(1 łyżeczka)
Sposób przyrządzenia:
Cebulę i pieczarki podsmażyć na oleju, dodać wszystkie składniki, razem dusić na patelni 15 min. Wcześniej z mięsa mielonego usmażyć małe kuleczki kotleciki nakładając na małą łyżeczkę uformować kulki i nakładać na gorący tłuszcz. Po usmażeniu kotleciki dodać do całej reszty potrawy, aby było nie takie gęste to należy do całości dodać około
Przepis nadesłała Wioletta
1 comment for “Potrawa chińska”