Składniki:
- lipień
- dwa nieduże ogórki marynowane
- cebula sałatkowa
- 1/4cytryny
- łyżka oliwy z oliwek
- cztery łyżki majonezu(babuni)
- sól i pieprz
- płaska łyżeczka magi (tylko oryginalna)
- pietruszka
- świeży tymianek
Sposób przyrządzenia:
Rybę sprawiamy i oddzielamy mięso od ości(bardzo łatwo odchodzi)siekamy nożem na drobno, dodajemy oliwę, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na chwilę żeby składniki sobą przeszły. W między czasie siekamy na drobną kostkę cebulę i ogórek. Mieszamy rybę z cebulą i ogórkiem, dodajemy majonez ,przyprawiamy pieprzem szczyptą soli i magą. Na końcu dodajemy posiekaną pietruszkę i tymianek dla podkreślenia smaku ryby. Podajemy na malutkich kromeczkach chleba posmarowanego świeżym masłem. Naprawdę PYCHA!!!