Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Domowe kiełbaski pieczone w bekonie

Składniki:

    • 1 kg mieszanego mięsa mielonego
    • 20 plastrów bekonu
    • 1 duża cebula
    • natka pietruszki
    • ulubione zioła przyprawowe
    • 1 jajko
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę i czosnek obrać, bardzo drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, leciutko przyrumienić na nim cebulkę i masło. Do mięsa doda cebulę i czosnek, jajko, zioła, drobniutko posiekaną natkę pietruszki, przyprawić pikantnie, dokładnie wymieszać farsz. Podzielić na 10 części. Każdą część formować w kształcie kiełbaski, owinąć 2 plastrami bekonu, posmarować oliwą, układać na blasze do pieczenia. Piec przez 30 – 45 minut w temperaturze 25 stopni C.
    Ja farsz przyprawiam solą, pieprzem, odrobiną kminku, majeranku i chili, a używam tylko mięsa wieprzowo – drobiowego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *