Składniki: pierś gęsi majeranek oregano sól pieprz Sposób przyrządzenia: Pierś należy pokroić w drobne kawałeczki, dodać do niej wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać. Zmielić dwa razy za pomocą maszynki do mięsa i dokładnie wymieszać po raz drugi. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
Tag: majeranek
Piersi z kurczaka
Szaszłyki z piersi kurczaka z patelni
by Ewelina M • • 0 Comments
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego
- 1 cytryna
- kilka liści sałaty
- 2 łyżki oregano
- sól
- pieprz
Wieprzowina
Rolada z boczku Anety
by Aneta Kurdybelska • • 0 Comments
Składniki: Płat surowego boczku 1-1,5 kg saletra – szczypta sól (2 dag na 1 kg boczku) 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę słodka papryka w proszku majeranek kilka kulek jałowca listki laurowe 3 ziela angielskie 1 cebula kilka grzybów suszonych kilka ziaren pieprzu jarzynka do smaku łyżka smalcu / oleju Sposób przyrządzenia: Boczek posypać saletrą…
Zakąski
Śledzie czosnkowo – majerankowe
by Agap • • 0 Comments
Składniki: 10 płatów matiasów 10 ząbków czosnku 1/2 paczki majeranku 1 szklanka oleju Sposób przyrządzenia: Śledzie wymoczyć w mleku do odpowiedniej słoności, każdy płat śledzia natrzeć porządnie majerankiem. Na każdy płat wycisnąć ząbek czosnku, pokroić na mniejsze kawałki i zalać olejem i odstawić na dobę do lodówki. Ilość czosnku oczywiście można zmniejszyć. Przepis została nadesłany…