Składniki:
• kaczka
• sól
• majeranek
• czosnek
• 2 dag tłuszczu
• cebula
• 30 dag pieczarek lub innych grzybów
• zielenina
Składniki: • 2 kg ziemniaków • sól, pieprz ziołowy • majeranek • 35 dag mąki, • 1 jajo • 3/4 szklanki wody Sposób przyrządzenia: Ziemniaki umyć, obrać, opłukać. 1 kg ziemniaków ugotować, wrzucając do wrzącej wody i następnie przekręcić przez maszynkę do mięsa. Drugi kilogram ziemniaków zetrzeć na tarce o drobnych otworach, lekko odcisnąć sok.…
Składniki: 500 dag wątróbki drobiowej, 15 dag bekonu (w plasterkach), 1 łyżeczka majeranku, pieprz mielony, sól, musztarda. Sposób przyrządzenia: Wątróbki oddzielamy od serduszek (serduszka wykorzystamy do innych dań) i wkładamy do miski. Przyprawiamy pieprzem, majerankiem oraz dodajemy 2 łyżki musztardy. Fachowcy powiadają, żeby nie solić, ale ja nie jestem fachowcem i dlatego zawsze solę. Odstawiamy…
Składniki: 5 łyżek oliwy 1 łyżka octu winnego 6 ząbków czosnku 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki rozmarynu 1/2 łyżeczki tymianku sól i pieprz biały do smaku Sposób przyrządzenia: Czosnek rozgnieść lub wycisnąć przez maszynkę. Drewnianą łyżką rozetrzeć w miseczce czosnek z solą, pieprzem i ziołami. Dodac ocet, a pod koniec oliwę. Wszystkie…