Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: majeranek

Wieprzowina w majeranku.

Skład: 1/2 kg wieprzowiny 3 cebule majeranek sól pieprz mąka 1,5 szklanki bulionu Sposób przyrządzenia: Wieprzowinę pokroić w kostkę, obsmażyć, cebule drobno posiekać i dodać do mięsa, dusić. Dodać majeranku(w takiej ilości by był mocno wyczuwalny), sól i pieprz, posypać mąką, rozmieszać dodać bulion, dusić. Podawać z ryżem.

Zupa z owoców morza

Składniki: Mogą być jakiekolwiek morskie stworzenia, dobra mieszanka to: małże, małe ostrygi, kawałki ryby, ośmiornice, krewetki, etc., może być sama ryba, lub same krewetki, byle nie z puszki, duży garnek rosołu, może być kurzy albo rybny, duża włoszczyzna, zawinięta, aby było łatwo wyjąć, powinna mieć gałązkę kopru, albo anyżu, majeranek, sól, pieprz, liść laurowy, ziele…

Kurczak w śliwkach

Skład: kurczak czosnek majeranek suszone śliweki 1 jajko 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz, majeranek Sposób przyrządzenia: Kurczk umyć, osuszyć, podzielić na ćwiartki. Każdą z nich przyprawić posypać solą, pieprzem, roztartym czosnkiem i majerankiem. Panierować w jajku i bułce. Smażyc na niewielkiej ilości tłuszczu. Namoczyć śliwki w wodzie. Porcje smażyć około 5 minut. Nastepnie podla…