Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz z kurczaka.

Składniki:
• 0.5 kurczaka
• 2-3 cebule
• 5 dag smalcu lub innego tłuszczu
• sól, pieprz
• cząber, majeranek
• 30 dag pieczarek

Sposób przyrządzenia:
Kurczaka podzielić na części, posolić. Cebulę obrać, pokroić w cienkie plastry. Wrzucić ją do rondla a rozgrzany tłuszcz, poddusić. Na patelni, na rozgrzanym tłuszczu obsmażyć kawałki kurczaka, obtoczone w mące, uprzednio wymieszanej z pieprzem i ziołami, Przełożyć je do rondla, podlać wodą i dusić pod przykryciem. W międzyczasie umyć i pokroić pieczarki, lekko podsmażyć na patelni, a następnie wrzucić do kurczaka i dusić razem około 0.5 godziny.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Xawier

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *