Składniki:
- 1 kaczka
- 5 dag tłuszczu
- 2 jabłka
- majeranek
- sól
Składniki: pierś gęsi razem ze skórką kilka ząbków czosnku majeranek sól pieprz Sposób wykonania: Mięso zemleć w maszynce. Następnie czosnek rozetrzeć razem z solą i doprawić nim mięso. Dodając jeszcze pieprz oraz majeranek, Całość dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce. Idealny do posmarowania chleba.
Składniki: szynka surowa 1- 2 kg czosnek 2 ząbki sól pieprz oliwa 4 łyżki majeranek 2 łyżki cebula 1 plasterek Sposób przyrządzenia: Szynkę należy natrzeć dokładnie czosnkiem. Z oliwy, soli, pieprzu, majeranku należy przygotować marynatę i dokładnie wysmarować nią szynkę. Odstawić na 2- 3 godziny, żeby mięso nabrało smaku. Po tym czasie szynkę należy przełożyć…