Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: łosoś

Gorąca zawijańce z łososia

Składniki: 50 dkg filetu z łososia 12 plastrów bekonu 12 listków bazylii sok z cytryny sól, pieprz Sos: ½ szklanki śmietany ½ szklanki majonezu sok z cytryny 1 ugotowana, pokrojona w drobna kosteczkę marchewka Sposób przyrządzenia: Łososia pokroić na 12 plastrów, każdy skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem.  Na plastrze bekonu położyć plaster…

Łosoś w oliwie

Składniki: 1 kg łososia lub pstrąga 2 łyżki soli 2 łyżki białego pieprzu 1 łyżka cukru oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, wyfiletować odcinając skórę. Dokładnie usunąć ości. Każdą połowę łososia pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Układać warstwami w odpowiednio dużym naczyniu, każdą warstwę posypać solą, pieprzem i cukrem. Pozostawić…

Rolada z łososia z porami

Składniki: 1,3 kg filetów z łososia 4 duże pory 100 g masła lub margaryny 1 łyżka mąki sól, pieprz cayenne 1 kieliszek białego wytrawnego wina (100 ml) Sposób przyrządzenia: Rybę opłukać, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół. Pory umyć, osuszyć. Z jednego pora zdjąć zewnętrzne liście, obrać, drobno pokroić, ugnieść z połową masła i odrobiną pieprzu.…

Marmitako z pangi

Składniki: 1 kg grubych filetów z pangi lub łososia 1 kg obranych, pokrojonych w grubą kostkę ziemniaków 2 pokrojone, obrane ze skóry pomidory 1.5 l bulionu warzywnego 2 cebule, obrane i grubo pokrojone 6 obranych, przekrojonych wzdłuż ząbków czosnku 2 pozbawione nasion papryczki chili rozdrobnione 1 liść laurowy sól, pieprz zielenina do dekoracji Sposób przyrządzenia:…