Składniki:
-
- 6 porcji filetu z łososia ze skórą
- 1 szklanka dobrej tartej bułki
- ¼ szklanki rozpuszczonego masła
- 1/3 szklanki oliwy z oliwek
- 4 rozgniecione ząbki czosnku
- ½ szklanki posiekanej natki pietruszki
- ¼ łyżeczki posiekanego koperku
- 1 łyżeczka soli
Sposób przyrządzenia:
Zmiksować oliwę, czosnek, pietruszkę, koperek i sól, dodać bułkę tartą. Porcje łososia natrzeć rozpuszczonym masłem. Opiekać na mocno nagrzanym grillu przez około 8 minut delikatnie obracając w połowie cyklu. Na każdą porcję nałożyć 2 łyżki przygotowanej mieszanki bułki i innych dodatków, rybę przykryć tackami do grillowania i piec jeszcze 3 minuty. Podawać z młodymi cukiniami z grilla i innymi ulubionymi dodatkami.