Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś z grilla

 

Składniki:

    • 6 porcji filetu z łososia ze skórą
    • 1 szklanka dobrej tartej bułki
    • ¼ szklanki rozpuszczonego masła
    • 1/3 szklanki oliwy z oliwek
    • 4 rozgniecione ząbki czosnku
    • ½ szklanki posiekanej natki pietruszki
    • ¼ łyżeczki posiekanego koperku
    • 1 łyżeczka soli

 

Sposób przyrządzenia:
Zmiksować oliwę, czosnek, pietruszkę, koperek i sól, dodać bułkę tartą. Porcje łososia natrzeć rozpuszczonym masłem. Opiekać na mocno nagrzanym grillu przez około 8 minut delikatnie obracając w połowie cyklu. Na każdą porcję nałożyć 2 łyżki przygotowanej mieszanki bułki i innych dodatków, rybę przykryć tackami do grillowania i piec jeszcze 3 minuty. Podawać z młodymi cukiniami z grilla i innymi ulubionymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *