Składniki: 2 porcje fileta z łososia 2 łyżki majonezu 2 łyżki dobrej musztardy sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Umytą i osuszoną rybę przyprawić solą i pieprzem. Musztardę wymieszać z majonezem i tą mieszanką posmarować porcje ryby. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 10 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Tag: filet z łososia
Łosoś
Łosoś glazurowany
by Natasza • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetu z łososia ze skórą Glazura: 2 łyżki miodu 1 łyżeczka tartego imbiru 2 łyżeczki posiekanego szczypioru lub szczypiorku ½ szklanki nisko solonego sosu sojowego 1 łyżka soku z cytryny pieprz Sposób przyrządzenia: Wymieszać wszystkie składniki glazury, polać nią łososia, odstawić na 30 minut. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni C i…