Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gorąca zawijańce z łososia

Składniki:

    • 50 dkg filetu z łososia
    • 12 plastrów bekonu
    • 12 listków bazylii
    • sok z cytryny
    • sól, pieprz

    Sos:

    • ½ szklanki śmietany
    • ½ szklanki majonezu
    • sok z cytryny
    • 1 ugotowana, pokrojona w drobna kosteczkę marchewka


    Sposób przyrządzenia:
    Łososia pokroić na 12 plastrów, każdy skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem.  Na plastrze bekonu położyć plaster łososia, listek bazylii, zwinąć w ciasny rulon związać nitką lub spiąć wykałaczkami. Ułożyć na blaszce do zapiekania i zapiec przez 3 – 5 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Składniki sosu dokładnie wymieszać. Na półmisek wylać sos, wyściełać go listkami sałaty i na nim ułożyć ruloniki z łososia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *