Składniki: ½ kg pangi 2 cebule 2 łyżki mąki 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy sól, pieprz, ostra czerwona papryka koperek ½ szklanki śmietany 30% Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą , pieprzem i papryką. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę, posmarować filety. Następnie pokroić rybę w kostkę, oprószyć mąką. Cebulę obrać,…
Tag: kuchnia
Pieczarki
Pieczarki zapiekane w piwnym cieście
by Halina Piękoś • • 0 Comments
Składniki: ½ kg pieczarek 1 szklanka jasnego piwa 1 szklanka mąki 2 łyżki mąki do panierowania 3 jajka 1/2 szklanki oleju do smażenia sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Oddzielić żółtka od białek. Z żółtkami połączyć mąkę, dodać 2 łyżki oleju i szklankę piwa. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli, dodać do…
Ryby
Rolmopsy na ostro
by Marcin Dyduch • • 0 Comments
Panga
Panga z warzywami w śmietanowym sosie
by Gosia Smołka • • 0 Comments
Panga
Filet z pangi na ziemniakach
by Marta Zwierz • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów pangi ½ kg ziemniaków 4 ząbki czosnku 6 łyżek oliwy z oliwek pęczek natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Rybę umyć i osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, pokroić na kawałki. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w grubsze plastry ok. 5 cm. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.…