Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kuchnia

Pikantny paprykarz z koperkiem

Składniki: ½ kg pangi 2 cebule 2 łyżki mąki 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy sól, pieprz, ostra czerwona papryka koperek ½ szklanki śmietany 30% Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą , pieprzem i papryką. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę, posmarować filety. Następnie pokroić rybę w kostkę, oprószyć mąką. Cebulę obrać,…

Filet z pangi na ziemniakach

Składniki: 1 kg filetów pangi ½ kg ziemniaków 4 ząbki czosnku 6 łyżek oliwy z oliwek pęczek natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Rybę umyć i osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, pokroić na kawałki. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w grubsze plastry ok. 5 cm. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.…