Składniki:
- 50 dag cielęciny
- 25 dag wątróbki cielęcej
- 2 cebule
- 2 jajka
- czerstwa bułka
- 1 szkl. mleka
- 2-3 łyżki masła
- bułka tarta
- olej
- natka pietruszki
- majeranek
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
Składniki: 1 kg mąki pszennej i żytniej 50 dag marchewki ½ szkl. cukru ¼ szkl. miodu opakowanie cukru waniliowego ½ opakowanie proszku do pieczenia masło Sposób wykonania: Obrane marchewki ugotować po czym zetrzeć na tarce. Następnie dodać do nich mąkę, cukier, miód proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy. Całość dokładnie wymieszać. Z powstałego ciasta uformować…
Składniki:
natka pietruszki
Składniki: 5 jajek 1 cebula 1-2 ziemniaki ugotowane w mundurkach 1 mała bułka namoczona w mleku łyżka posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki posiekanej natki pietruszki łyżeczka mąki sól pieprz łyżka masła 2-3 łyżki tartej bułki olej Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas wlać roztrzepane jajka i usmażyć jajecznicę, zdjąć z ognia…