Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kluski marchwiowe

Składniki:

  • 1 kg mąki pszennej i żytniej
  • 50 dag marchewki
  • ½ szkl. cukru
  • ¼ szkl. miodu
  • opakowanie cukru waniliowego
  • ½ opakowanie proszku do pieczenia
  • masło

    Sposób wykonania:
    Obrane marchewki ugotować po czym zetrzeć na tarce.
    Następnie dodać do nich mąkę, cukier, miód proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Z powstałego ciasta uformować wałki, które pokroić na mniejsze kawałki, i ułożyć je na blasze wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 30-40 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *