Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kotlet

Aromatyczny filet z kurczaka z grilla

Składniki: 4 kotlety z piersi kurczaka cukinia pokrojona w plastry kolorowa papryka oczyszczona i pokrojona w paski 2 drobno posiekane ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety umyć osuszyć. Wymieszać 2 łyżki oliwy, czosnek, sól, pieprz. Tak przygotowanymi przyprawami natrzeć mięso. Cukinię i paprykę wymieszać w misce…

Sznycelki cielęce

Składniki: 2 kg cielęciny pieczeniowej jajka bułka tarta mąka sól, pieprz olej Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w poprzek włókien na plastry o grubości około 1,5 cm. W płytkim naczyniu wymieszać jajka, sól, pieprz i 1 łyżkę oleju. Każdy kotlet obtoczyć w mące następnie umoczyć w jajkach z dodatkami i panierować w tartej bułce.…

Zapiekanka z selerów

Składniki: 750 g selerów z nacią 750 g ziemniaków 2 kości wołowe ze szpikiem anyżek 3/4 szklanki śmietany 150 g twardego sera Sposób przyrządzenia: Odciąć nać z selerów, umyć, drobno posiekać, selery umyć, obrać i pokrajać w kawałki. Obrane ziemniaki pokrajać w plasterki i ugotować w osolonej wodzie. Ułożyć na wysmarowanym masłem półmisku do zapiekania.…

Zapiekanka myśliwska

Składniki: 1 kg ziemniaków 800 g cebuli 500 g mięsa z dziczyzny (sarna, zając) lub 400 g mięsa wołowego 200 g masła pół szklanki śmietany listek laurowy 2—3 goździki po 2—3 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego 4 ogórki konserwowe tarta bułka sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej Sposób przyrządzenia: Jeżeli nie ma mięsa z dziczyzny, zamarynować…