Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczny filet z kurczaka z grilla

Składniki:

  • 4 kotlety z piersi kurczaka
  • cukinia pokrojona w plastry
  • kolorowa papryka oczyszczona i pokrojona w paski
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Filety umyć osuszyć. Wymieszać 2 łyżki oliwy, czosnek, sól, pieprz. Tak przygotowanymi przyprawami natrzeć mięso. Cukinię i paprykę wymieszać w misce z resztą oliwy, przyprawić. Piec na średnio nagrzanym grillu przez około 10 minut. Podawać z dodatkiem cytryny, pieczywem lub frytkami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *