Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kotlet

Warzywne tosty

Składniki: 1 duży seler 30 dkg pieczarek 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 żółta papryka 3-4 ząbki czosnku pęczek pietruszki 1 opakowanie sera w plastrach mąka margaryna pieprz, sól Sposób przyrządzenia Seler ugotować, poobierać, pokroić w plastry. Paprykę umyć wybrać gniazda nasienne pokroić w cieniutkie paseczki. Pieczarki drobno pokroić wymieszać razem z papryką ,…

Panierowany biały ser

Składniki: 1/5 białego sera 2 żółtka ½ szklanki bułki tartej sól, pieprz do smaku pieprz ziołowy olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Ser pokroić w grube plastry. Każdy plaster posolić i posypać pieprzem. Żółtka zmiksować. Każdy plaster sera moczyć w żółtkach, obtoczyć w bułce. Na patelni rozgrzać olej,  smażyć uprzednio przygotowane kotlety na złocisty kolor. Dobrze…

Kotlety z piersi kurczaka na ostro

Składniki: 10 sznycli z kurczaka 4 łyżki ostrej musztardy 15 dkg ziaren słonecznika 6 łyżek oleju mielona ostra papryka sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Słonecznik zmielić w młynku, wymieszać z papryką, solą i pieprzem, doprawić musztardą. Kotlety umyć osączyć na papierowym ręczniku, rozbić tłuczkiem. Gotowe nasmarować olejem i sosem musztardowym. Piec w piekarniku lub…

Kotlety nadziewane ryżem z filetem rybnym

Składniki: 20 dag filetów z pangi    (lub innej ryby) 1 szklanka ryżu 1 łyżeczka soli 2 jajka bułka tarta olej roślinny Sposób przyrządzenia: Ryż zalać 2 szklankami wody, dodać przyprawy .Doprowadzić do wrzenia, powoli gotować ok.5-7 minut. Następnie przykryć pokrywką i odstawić na 15 minut. Dokładnie umyte i wysuszone filety z pangi pokroić w drobną…

Glazurowany kotlet mielony

Składniki: 1/5 kg mieszanego mielonego mięsa 1 drobno posiekana cebula 1 drobno pokrojony ząbek czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 mała namoczona i odciśnięta bułka 1 jajko sól, pieprz, sos sojowy oliwa Glazura: 1/3 szklanka keczupu 1 łyżka brązowego cukru 2 łyżeczki octu balsamicznego Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać łyżeczkę oliwy, dodać cebulę i…