Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety nadziewane ryżem z filetem rybnym

Składniki:

  • 20 dag filetów z pangi    (lub innej ryby)
  • 1 szklanka ryżu
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej roślinny

    Sposób przyrządzenia:
    Ryż zalać 2 szklankami wody, dodać przyprawy .Doprowadzić do wrzenia, powoli gotować ok.5-7 minut. Następnie przykryć pokrywką i odstawić na 15 minut. Dokładnie umyte i wysuszone filety z pangi pokroić w drobną kostkę i dodać do ryżu. Dodać 2 jajka i dokładnie wymieszać, skorygować smak przyprawami . Z tak przygotowanej masy ryżowo rybnej formować owalne kotleciki, obtoczyć w tartej bułce, smażyć na dobrze rozgrzanym oleju do momentu uzyskania złotego koloru. Podawać z ulubionymi dodatkami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *