Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kotlet

Kotlet siekany cielęcy

Składniki: 50 dag cielęciny bez kości 1 czerstwa bułka kajzerka mleko 1 jajko olej do smażenia sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Czerstwą bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć Mięso pokroic na plastry, dokładnie posiekać ostrym, dużym nożem. Dodać namoczoną bułkę, jajko, przyprawić, jeszcze raz przesiekać nożem aby składniki dobrze się połączyły i wymieszały. Ziemniaka obrać, pokroić w…

Filet z kurczaka w marynacie jogurtowej z pieczonymi ziemniakami podane z gotowanymi warzywami

Składniki: Filet z kurczaka 2 szt. Ziemniaki średnie 8 szt. Brokuł 0,1 kg Kalafior 0,1 kg Jogurt naturalny gesty 1 szt. Olej 1 l Cukier 4 łyżeczki Produkty KAMIS: Marynata do kurczaka Złocista 1 torebka Przyprawa do frytek paprykowa 2 łyżeczki Ocet balsamiczny 1-2 łyżki Bazylia 1/2 łyżeczki Oregano 1/2 łyżeczki Warzywko 2 łyżki Sposób…

Filety z kurczaka z morelami

Składniki: 2 filety z kurczaka suszone morele – po 2,3 na każdego fileta w zależności od wielkości + 6,7 na sos 1/4 kostki masła 100 ml. słodkiej 30% śmietany Produkty Kamis: przyprawa do kurczaka – do posypania filetów z jednej strony zioła prowansalskie – 2 łyżeczki pieprz cytrynowy – do smaku rosół z kury –…

Kotlety z kapusty

Składniki: mała główka kapusty jajo cebula sól i pieprz mąka Sposób przyrządzenia: Kapustę ugotować, przekręcić przez maszynkę, wycisnąć. Dodać sól, pieprz, jajo, trochę mąki i cebulkę podsmażaną z odrobiną tłuszczu. Z gotowanej masy formować kotlety, obtaczać w bułce lub mące i piec na złoty kolor. Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Olga Szałata