Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kotlet

Sznycel cielęcy

Składniki: ½ kg cielęciny z karku 1 jajko bułka tarta 2 łyżki masła 1 limonka ulubione zioła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso oczyścić z błon i żył, pokroić na kotlety o grubości około 1,5 cm, rozbić młotkiem do mięsa nadając im owalny kształt, przyprawić. Jajko wybić na talerz, rozmieszać. Każdy kotlet moczyć w jajku i…

Schab w bekonie

Składniki: kotlety schabowe o grubości około 2, 5 cm bekon lub boczek w plastrach keczup pikantny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kotletom wyciętym ze schabu nadać kolisty kształt. Brzegi ponacinać ostrym nożem aby się nie zdeformowały podczas obróbki cieplnej. Lekko rozbić dłonią, brzegi opasać plastrami bekonu który przypinamy wykałaczkami lub obwiązujemy białą bawełnianą nicią. Przyprawiamy solą…

Kotlet cordon blue z kurczaka

Składniki: piersi z kureczka ser żółty w plastrach ogórek kiszony szynka gotowana  w plastrach kukurydza konserwowa natka pietruszki łyżeczka masła mąka jajka bułka tarta olej sól, pieprz Ziemniaki piure: po 2 ziemniaki na osobę 1 łyżka śmietany 2 łyżki masła kminek ½ cebuli Sposób przyrządzenia Kotlet: Pierś kurczęcą pozbawiamy kości strzałkowej i dzielimy na dwie…

Comber jagnięcy pychotka

Składniki comber z młodego barana ( wraz z górną częścią żeberek ) 1 szklanka octu 10% 2 szklanki wody ¼ kostki masła 1 kostka rosołu z drobiu Knorr zielona fasolka szparagowa pomidory 2 cebule sól, pieprz Marynata: ½ szklanki oliwy sok cytryny ½ szklanki utartej marchewki ½ szklanki utartej pietruszki ½ szklanki utartego selera 2…