Składniki: • 4 pstrągi • 2 cebule • 1-2 ząbki czosnku • łyżka mielonego kminku • ½ szkl. białego wytrawnego wina • ½ szkl. przegotowanej wody • sok i starta skórka z 1cytryny • ½ cytryny pokrojonej na plasterki • 3 łyżki posiekanej pietruszki • 3 łyżki oliwy • łyżka masła Sposób wykonania: Pstrągi oprószyć…
Tag: kminek
Ryby z grilla
Aromatyczny filet z pangi z grilla
by Robert • • 0 Comments
Panga
Panga lub tilapia w aromatycznej, pikantnej panierce
by Natalia • • 0 Comments
Składniki: 1 kg grubych filetów z pangi lub tilapii sól gruboziarnista 3 ubite jajka 1 szklanka drobno pokruszonych płatków kukurydzianych 4 łyżeczki chili w proszku 1,5 łyżeczki mielonego kminku ½ łyżeczki mielonego pieprzu ½ łyżeczki soli olej pokrojona na plastry lub ósemki cytryna natka kolendry Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone filety obficie posypać gruboziarnistą solą,…
Udka z kuczaka
Chrupiące, pikantne udka z kurczaka Marii
by Maria • • 0 Comments
Składniki: 5 podzielonych na 2 części udek z kurczaka 4 szklanki maślanki 2 szklanki mąki 2 łyżeczki kminku 2 łyżeczki wędzonej papryki w proszku 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego sól, czarny pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Udka umyć, osuszyć. Mięso zalać maślanką i odstawić w chłodne miejsce na minimum 8 godzin. W misce wymieszać przesianą…
Dodatki
Tajska czerwona pasta curry
by Daga • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg suszonych papryczek chili 10 ziaren czarnego pieprzu 1 łyżka ziaren kolendry 1 łyżeczka nasion kminku 1 łyżeczka suszonej kazirodki 4 łodygi trawy cytrynowej 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka tartego imbiru 1 łyżeczka otartej skórki limonki 2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka pasty z krewetek sól Sposób przyrządzenia: Na suchej patelni wyprażyć,…