Składniki:
- 4 grube filety z pangi lub innej ryby
Marynata:
- 1 łyżeczka posiekanego nożem kminku
- 1 łyżka papryki
- ½ łyżki cukru
- sól
- 1 papryczka chili, oczyszczona z nasion, posiekana
- 2 drobno posiekane ząbki czosnku
- 1 łyżeczka tartego imbiru
- ¼ szklanki soku z cytryny
- ½ szklanki oleju
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki marynaty, z wyjątkiem oleju dokładnie wymieszać, dodać olej i jeszcze raz wymieszać. Umyte i osuszone filety z ryby zalać marynatą, odstawić w chłodne miejsce. Tak przygotowane filety obsączyć z nadmiaru marynaty piec na mocno nagrzanym grillu przez około 8 minut w połowie czasu pieczenia odwrócić. Podawać ozdobione pomidorami i cytryną.