Składniki:
- 60 dag białej kiełbasy
- 10 dag cebuli
- 1 łyżeczka tłuszczu
Składniki: 3 cebule ½ kg kiełbasy 3 puszki czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 20 dag przecieru pomidorowego vegeta pieprz 10 ziarenek ziela angielskiego 3 liście laurowe 1 łyżeczka cukru olej Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas wlać do niej zalewę z kukurydzy i dusić na małym ogniu. Gdy płyn odpruje wrzucić…
Składniki: 60 dag żółtego sera ½ kostki masła 2 serki topione 40 dag kiełbasy 4 jajka ugotowane na twardo pęczek szczypiorku Sposób wykonania: W rondelku zagotować wodę po czym zdjąć z ognia i włożyć kostkę sera, odstawić na 40 minut. W między czasie serek utrzeć razem z masłem po czym dodać wędlinę i jajka pokrojone…
Składniki: ½ kg kiełbasy 8 cebul 1 koncentrat pomidorowy puszka ananasów 2 puszki fasoli czerwonej ½ l bulionu sól pieprz 2 łyżki bazylii 2 łyżki masła Sposób wykonania: Kiełbasę pokroić w kostkę i obsmażyć na rozgrzanym maśle razem z posiekaną cebulą. Po kilku minutach dodać pokrojone ananasy razem z zalewą, odsączoną fasolkę oraz koncentrat pomidorowy.…
Składniki: kość z mięsem marchewka seler pietruszka liść laurowy ziele angielskie łyżka Vegety 2 cebule 200 g cienkiej kiełbasy 4 ziemniaki 200 g kiszonej kapusty 2 łyżki oleju grzybki suszone Sposób wykonania: Kości zalać wodą i doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać pokrojoną pietruszkę, marchewkę oraz seler. Dodać jeszcze liść laurowy, ziele angielskie i Vegetę do…