Składniki: puszka groszku ½ kg pieczarek 2 cebule ½ kg kiełbasy mały koncentrat pomidorowy 2 łyżki ketchupu sól pieprz Sposób wykonania: Kiełbasę pokroić w plasterki i przesmażyć ją na patelni. W między czasie pokroić pieczarki oraz cebulę i również je przesmażyć po czym wrzucić do kiełbasy. Całość wymieszać i dodać groszek razem z zalewą oraz…
Tag: kiełbasa
Wędliny
Kiełbaski w glazurze morelowej
by Dagmara Gizińska • • 0 Comments
Składniki: 1 kg kiełbasek pieczonych lub grillowanych 1 ½ szklanki dżemu morelowego 3 łyżki ostrej musztardy 1 ½ łyżki przyprawy do zup olej Sposób przyrządzenia: Dżem lekko podgrzać lub zmiksować, wymieszać z ostrą musztardą i przyprawą do zup. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Podpieczone lub grillowane kiełbaski posmarować olejem i przygotowaną glazurą i podpiec w piekarniku…
Kapusta
Zapiekanka kapustą z boczkiem i kiełbasą
by Waldek Zembrzuski • • 0 Comments
Pizza
Pizza z papryką, oliwkami i kiełbasą
by Halina Banaszczyk • • 0 Comments
Ciasto na pizzę Składniki: 40 dag mąki 3 dag żywych drożdży lub suszonych wg przepisu producenta 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oliwy ok. 1,5 szklanki letniej wody Sposób przyrządzenia: Drożdże rozkruszyć, dodać cukier i część wody, łyżkę mąki, wymieszać, odstawić do czasu aż zaczną się mnożyć. W odpowiednio dużej misce połączyć wszystkie…
Warzywa
Potrawka z porów i kiełbasy
by Wiktoria Choma • • 0 Comments
Składniki: ½ szkl. oleju 3 pory ½ kg dowolnej kiełbasy puszka fasolki szparagowej 2 łyżki ketchupu sól pieprz Sposób wykonania: Pory pokroić w plasterki a kiełbasę w półplasterki. Następnie na rozgrzanym oleju poddusić pory. Gdy będą prawie miękkie dodać kiełbasę a potem wrzucić odsączoną z zalewy fasolkę. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku ketchupem, solą…