Składniki:
- 8 karczochów
- sok z 1 cytryny
- 3 łyżki masła
- 1 cebula
- 450 g ryżu
- 750 ml rosołu wołowego
- 2 łyżki posiekanej pietruszki
- 4 łyżki startego parmezanu
- sól
- pieprz
Składniki: 40 dag ryżu 1 pęczek cebulki ze szczypiorkiem 1 łyżka masła 3 łyżki oliwy 2 ząbki masła 3 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 1 l bulionu warzywnego 8 małych karczochów 2 łyżki soku z cytryny 25 dag zielonego groszku w strączkach 2 łyżki octu z białego wina 10 dag świeżego startego parmezanu sól pieprz…
Składniki: 2 kg białych szparagów 2 łyżki masła 25 dag pomidorków koktajlowych puszka serc karczochów 4 gałązki tymianku 1 pęczek bazylii 1 pęczek natki pietruszki 2 cebule 8 łyżek octu balsamicznego 8 łyżek oleju rzepakowego szczypta cukru sól pieprz Sposób wykonania: Szparagi obrać po czym zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem masła i cukru, trzymać…