Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karczochy z śmietanowym nadzieniem

 

Składniki:

  • 4  karczochy
  • 12 dag sera rokpol
  • 4 łyżki serka homogenizowanego
  • 3 łyżki śmietany kremówki
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka sosu tabasco
  • 4 listki sałaty
  • 2 pomidory
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Z karczochów odciąć zdrewniałe czubki oraz usunąć pierwsze liście po czym zalać karczochy osoloną wodą i gotować ok. 1 godz. do miękkości.
    W  między czasie śmietanę utrzeć razem z serkiem, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz tabasco.
    Następnie karczochy odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
    W między liście ostygnięty karczochów wcisnąć śmietanowe nadzienie.
    Przed podaniem ułożyć karczochy na liściach sałaty i udekorować kawałkami pomidorów.

     

    Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Anna Cichoń

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *