Składniki: 80 dag kaszanki 80 dag kiełbasy grillowej 3 jabłka sok z ½ cytryny 1 łyżka cukru pudru Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić na ćwiartki, które skropić sokiem z cytryny i posypać cukrem. Następnie na szpadki nadziewać na przemian kawałek kaszanki, jabłka a potem kiełbasy. Piec na ruszcie około 10 minut z każdej strony.
Tag: jabłka
Fasola
Pasztet z fasoli i jabłek
by Julia Gębala • • 0 Comments
Surówki
Surówka z jabłek i cebuli w sosie winegret
by Kornelia Dereń • • 0 Comments
Składniki: 400 g jabłek 3 łyżki sosu winegret cukier 100 g cebuli 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Obrać jabłka po czym zetrzeć je na tarce o grubych oczkach i wymieszać z cebulą pokrojoną na cienkie plasterki. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki i skropić…
Wędliny
Kiełbasa z kapustą kwaszoną oraz jabłkami
by Dagmara Rachwał • • 0 Comments
Składniki: 300 g kiełbasy 1 łyżka oliwy z oliwek ¼ szkl. soczystych jabłek 600 g kapusty kwaszonej czosnek pieprz Sposób wykonania: Kiełbasę pokroić na plasterki, które usmażyć na patelni z nieprzywierającym dnem. Po około 10 minutach dodać jabłka i trzymać na ogniu około 3 minut. Następnie wrzucić jeszcze poszatkowaną kapustę, czosnek oraz pieprz do smaku.…
Cielęcina
Cielęca wątróbka z jabłkami
by Agnieszka Żydek • • 0 Comments
Składniki: 600 g wątróbki cielęcej ½ szkl. mleka 2 cebule 2 winne jabłka 3 łyżki masła sól łyżeczka pieprzu Sposób wykonania: Wątróbkę namoczyć w mleku po czym odcedzić i pokroić w plastry. Następnie na 1,5 łyżki rozgrzanego masła zeszklić posiekaną cebulę, wówczas dodać jabłka starte na tarce i przez chwilę smażyć po czym doprawić do…

