Składniki: 20 dag owoców czerwonej papryki 20 dag jabłek 10 dag selera kwasek cytrynowy 4 łyżki oleju 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól cukier Sposób wykonania: Paprykę pokroić w cienkie paseczki a obrany seler i jabłka zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać. Następnie skropić olejem i doprawić do smaku kwaskiem cytrynowym, solą oraz cukrem. Przed…
Tag: jabłka
Jabłka
Jabłka smażone w cieście o waniliowym aromacie
by Julia Korona • • 0 Comments
Składniki: 3 duże jabłka Ciasto: 25 dkg mąki 1 szklanka wody 2 żółtka 2 łyżki oleju 2 białka na pianę ½ opakowania cukru waniliowego olej Sposób przyrządzenia: Jabłka umyć, obrać, wydrążyć łyżeczką gniazda nasienne i pokroić w grubsze plastry. Do mąki wlać wodę, dodać żółtka, olej, sól i starannie wyrobić drewnianą łyżką. Gdy masa będzie…
Ryż
Ryż z surowymi jabłkami
by Monika Brol • • 0 Comments
Składniki: 1 szklanka ryżu 1/3 szklanki wody ½ szklanki mleka sól cukier ½ kg jabłek kwaśnych jabłek 3 dkg cukru 2 łyżki ucieranych owoców róży z cukrem 1 szklanka śmietanki kremowej cukier waniliowy 2 łyżki konfitur Sposób przyrządzenia: Ugotować ryż z mlekiem i wodą na sypko. Jabłka utrzeć na tarce na grubych oczkach, dodać do…
Ryż
Ryż z kawałkami jabłek
by Joanna Pietrzak • • 0 Comments
Składniki: torebka ryżu 2 jabłka cynamon brązowy cukier goździki Sposób wykonania: Ryż zalać woda i ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie obrane jabłka pokroić na małe kawałki, które zalać wodą(ma sięgać do połowy objętość jabłek). Wrzucić jeszcze goździki i trzymać na małym ogniu pod przykryciem, aż powstanie jabłkowa masa. Wówczas doprawić do smaku…

