
Składniki:
- 2 budynie waniliowe
- 3 szkl. mleka
- 1 kg jabłek
- 3 szkl. mąki
- 2 łyżki soku z cytryny
- jajko
- 2 żółtka
- kostka margaryny
- ¾ szkl. cukru pudru
- 2 łyżki śmietany
- łyżeczka proszku do pieczenia

Składniki: 6 łyżek mąki 6 łyżek cukru 3 jajka3/4 kostki margaryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 duże jabłka Sposób przyrządzenia: Margarynę stopić i ostudzić. Dodać cukier, jajka, mąkę, proszek do pieczenia oraz owoce, dokładnie wymieszać i wylać na wąską foremkę, posmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką. Wstawić do piekarnika na 45 minut w…
Składniki: 1 kg jabłek 60 g płatków migdałowych 1 cukier waniliowy 3 łyżki cukru szczypta cynamonu 200 g masła 200 g mąki 200 g cukru Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić w plastry, które ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać je cynamonem, cukrem oraz cukrem waniliowym. Następnie mąkę utrzeć razem z masłem i cukrem po czym dodać…
Składniki: 3 jajka 8 łyżek cukru 9 łyżek mąki 9 łyżek oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 jabłka Sposób wykonania: Żółtka utrzeć razem z cukrem. Następnie białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć ją z mąką. Dodać jeszcze proszek do pieczenia oraz olej a na koniec masę z żółtek. Całość wymieszać i przelać…
Składniki: 60 dag dorsza 10 dg jabłek 10 dag pomidorów kwasek cytrynowy 10 dag ogórków kwaszonych 5 dag cebuli 4 łyżki oleju 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Dorsza pokroić na mniejsze kawałki po czym dodać jabłka pokrojone kostkę, ogórki w plasterki oraz pomidory w cząstki. Dodać jeszcze posiekaną cebulę, całość wymieszać…