Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: halibut

Halibut przykryty serem

Składniki: • 750 g filetów z halibuta • tarta bułka • ½ szkl. mleka • 20 g ostrego sera • sól • tłuszcz • 20 g masła Sposób wykonania: Filety pokroić na porcję, które oprószyć solą po czym zanurzyć w mleku i obtoczyć w bułce tartej. Następnie usmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas przełożyć halibuta do…

Wstążki z halibutem i cukinią

Składniki: 4 cukinie 500 g halibuta 4 łyżeczki soku z cytryny 400 g wstążek 4 łyżki masła 1 ząbek czosnku 200 g śmietany pieprz tymianek sól Sposób wykonania: Cukinie pokroić w cienkie paski po czym blanszować ok. 1 min w osolonej ciepłej wodzie. Następnie ugotować wstążki wg. przepisu na opakowaniu. W między czasie filety opłukać…

Halibut z kokosem i imbirem

Składniki: 80 dag. halibuta/4 kawałki/ 10 dag. wiórków kokosowych ząbek czosnku 2 limonki 1 papryka chilli 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka brązowego cukru 4 plasterki masła kawałek imbiru kolendra do przybrania Sposób przyrządzenia: Rybę posolić. Wycisnąć sok z limonek. Chilli i czosnek drobno posiekać. Imbir zetrzeć na tarce. Zmieszać wiórki kokosowe z cukrem, kminkiem,…