Składniki: 50 – 70 dkg steków wykrojonych z halibuta 2 łyżki oliwy sól, pieprz Dressing: ½ szklanki pokrojonych na połowę czarnych oliwek ½ szklanki pokrojonych na połowę zielonych oliwek 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka czerwonego octu winnego 1 drobno posiekany ząbek czosnku 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Wszystkie…
Tag: halibut
Halibut
Halibut po gdyńsku.
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 4 filety z halibuta, 7 dag mąki; sól, pieprz do smaku sos: 20 dag pieczarek, 5 dag cebuli, 1/2 strąka papryki, 3 dag koncentratu pomidorowego, 100 ml czerwonego wytrawnego wina 100 ml rosołu (może być z kostki), 3 dag mąki, 5 dag śmietany, 5 dag masła, sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia:…
Halibut
Halibut w sosie
by Romek • • 0 Comments
Skład: filety z halibuta masła olej śmietana tarty chrzanu migdały – płatki cytryna natka sól, pieprz Sposób przygotowania: Filety starannie umyć, osuszyć, skropić cytryną i przyprawić.Rybę usmażyć na oleju z dodatkiem masła na zloty kolor, podlać odrobiną wody. Filety dusić pod przykryciem około 20 minut. W tym czasie śmietanę wymieszać z pozostałymi składnikami, sos schłodzić.…
Halibut
Halibut
by tinca • • 1 Comment
Szanowni Czytelnicy. Oferta w naszych sklepach ze stoiskami rybnymi jest coraz bogatsza. Oferują one szeroki asortyment ryb o wyglądzie i nazwach częstokroć bardzo egzotycznych. Przeciętny zjadacz karpi czuję się więc nieco zagubiony, a personel stoiska nie potrafi niestety nic powiedzieć na temat oferty. A więc musimy polegać na wzajemnej informacji. Halibut zamieszkuje morza o niskiej…