Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wstążki z halibutem i cukinią

Składniki:

  • 4 cukinie
  • 500 g halibuta
  • 4 łyżeczki soku z cytryny
  • 400 g wstążek
  • 4 łyżki masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 g śmietany
  • pieprz
  • tymianek
  • sól

    Sposób wykonania:
    Cukinie pokroić w cienkie paski po czym blanszować ok. 1 min w osolonej ciepłej wodzie.
    Następnie ugotować wstążki wg. przepisu na opakowaniu.
    W między czasie filety opłukać po czym skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą po czym usmażyć na rozgrzanym maśle.
    Posiekany czosnek zeszklić na patelni, wówczas wlać śmietanę i trzymać na małym ogniu ok. 3 min.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dodać tymianek oraz cukinię, przez chwilę jeszcze pozostawić na ogniu.
    Miękki makaron odcedzić, ułożyć na talerzach i polać sosem oraz rozłożyć plastry ryby.

    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Podkomorze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *