Składniki:
Ciasto:
- 40 dkg mąki pszennej
- 1 jajko
- ¼ szklanki wody mineralnej gazowanej
- ¼ szklanka mleka
- 2 łyżki oliwy
- sól do smaku
Farsz:
- 40 dkg grzybów leśnych
- 1 cebula dymka
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz
Dodatki:
- 10 dkg tartego żółtego sera
- masło
Składniki: 2 piersi z kurczaka lub może być też schab wieprzowy panierka do kurczaka bułka tarta 2 jajka roztrzepane 1/2kg. grzybów leśnych jadalnych ugotowanych przez 1godzine 1 duża cebula pokrojona w kostkę i przesmażonej na oleju 20 dkg startego żółtego sera pieprz, sól, Vegetę Sposób przyrządzenia: Piersi z kurczaka wypłukać pokroić w talarki jak na…
Składniki: kapelusze grzybów leśnych lub pieczarek Zaprawa: 1 szklanka oliwy ¼ szklanki octu balsamicznego ¼ szklanki sosu sojowego 4 obrane i zgniecione w prasce ząbki czosnku 1 posiekana drobno cebula dymka Sposób przyrządzenia: Składniki zaprawy zmiksować. Grzyby oczyścić, odciąć trzony. Kapelusze moczyć przez kilka sekund w zaprawie, odkładać na sito aby obciekły z jej nadmiaru.…
Składniki: 25 dlg marynowanych, twardych grzybów leśnych lub pieczarek 5 cebul 3 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, smażyć na małym ogniu kilka minut mieszając, dodać grzyby, przyprawić, wymieszać. Ułożyć w zgrabny kopczyk, udekorować koperkiem i podawać.