Składniki: 250 g marnowanych grzybów 3 jajka 2 cebule 3 łyżki śmietany sól szczypiorek Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i posiekać. W między czasie grzyby pokroić w drobną kosteczkę a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku solą i posypać posiekanym szczypiorkiem. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs…
Tag: grzybowe
Pieczarki
Pieczarki z marchewką w winie
by Mariola • • 0 Comments
Składniki: 500 g pieczarek 2 marchewki 1 pomidor 2 cebule 4 łyżki masła 1 szkl. białego wina koperek 1 cytryna olej słonecznikowy sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki pokroić plasterki i wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem, polać winem i oprószyć solą i trzymać na ogniu pod przykryciem ok. 8-10 minut. W między czasie pomidor, cebulę…
Pieczarki
Pieczarki z orzechami
by Anna C • • 0 Comments
Składniki: 2 ziemniaki 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 750 g pieczarek sól pieprz 150 g orzeszków piniowych 100 g migdałów 1 łyżka posiekanej mięty Sposób wykonania: Posiekany czosnek i pokrojone ziemniaki obsmażyć na rozgrzanej oliwie. Po ok. 5 minutach dodać grubo pokrojone pieczarki. Całość wymieszać i doprawić so smaku solą oraz pieprzem. Pozostawić na…
Grzyby
Grzybowe klopsy w sosie pomidorowym
by Monika • • 0 Comments
Grzyby
Grzyby smażone z czosnkiem
by Katarzyna • • 0 Comments
Składniki: 60 g masła 4 łyżki oliwy 750g mieszanych grzybów 2-3 ząbki czosnku 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Masło razem z oliwą rozgrzać po czym wrzucić grzyby i trzymać na ogniu ok. 15 minut dość często mieszając. Następnie dodać posiekany czosnek i dusić jeszcze przez 5 minut. Na sam koniec doprawić…