Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: grzybowe

Pasta z pieczarek

Składniki: 50 dag pieczarek 3 małe cebulki 3 jajka  cebula 1 łyżka oleju sól Sposób wykonania: Pieczarki pokroić po czym udusić je na rozgrzanym oleju , wówczas zemleć je przez maszynkę razem  z namoczonymi białkami. Następnie do poweselej masy dodać żółtka , dokładnie  wmieszać i doprawić do smaku solą. A koniec dodać białka ubite na…

Pieczarki z jajkami na twardo

Składniki: 400 g pieczarek 4 jajka 2-4 łyżki oleju 2 łyżeczki octu sól pieprz koperek Sposób wykonania: Pieczarki zalać osoloną wodą po czym je odcedzić i pokroić. W między czasie jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę i dodać do pieczarek. Całość wymieszać, skropić olejem i octem oraz doprawić do smaku solą oraz pieprzem.…

Pieczarki z cebulką

Składniki: 400 g pieczarek 2 cebule 1 jajko ugotowane na twardo 4 łyżki oleju sól pieprz   Sposób wykonania: Pieczarki zalać wodą i ugotować po czym odcedzić i posiekać. Następnie posiekać cebulę i dodać ją do pieczarek. Skropić olejem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem udekorować kawałkami jajka.  

Solone grzyby z ziemniakami i ogórkiem

Składniki: 200 g solonych grzybów 3 ziemniaki 1 ogórek kiszony 1 cebula ¼ szkl. oleju sól pieprz koperek Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować po czym pokroić je w kostkę. W między czasie ogórek i grzyby również pokroić a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie skropić olejem i…

Suszone grzyby ze śledziem

Składniki: 100 g suszonych grzybów 3 filety śledziowe 2 cebule 2 jajka ¾ szkl. śmietany sól pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Grzyby ugotować po czym odcedzić i pokroić. W między czasie śledzie pokroić w kostkę a cebule sparzyć wrzątkiem i drobno posiekać. Następnie ugotować jajka na twardo po czym również pokroić je w kostkę. Wszystkie…