Składniki:
-
- 25 dkg podgrzybków lub borowików
- 1 mała cukinia
- 3 ziemniaki
- 1 marchew
- 1 pomidor
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- 4 łyżki śmietany – alternatywnie
- sól, pieprz
Składniki: 25 dkg gotowanej lub smażonej wołowiny 25 dkg kapeluszy borowików 1 ząbek czosnku 2 szklanki majonezu, alternatywnie 1 łyżka masła 1 cebula sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać masło, usmażyć grzyby nie rumieniąc, obsączyć z tłuszczu. Wołowinę pokroić w plastry, a następnie w paski. Czosnek i cebulę…
Składniki: 25 dkg makaronu Sos: ½ kg grzybów leśnych 1 szklanka mleka 1 szklanka śmietany 1 cebula 2 łyżki masła 2 łyżki sherry 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, pokroić wg upodobań. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę, zeszklić ja nie rumieniąc. Po kilku minutach…
Składniki: 1 kg grzybów 10 marchwi 10 średnich pomidorów koperek 1 łyżka octu 10% 10 dkg pokrojonej cebuli sól, pieprz ziarnisty liść laurowy Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić umyć, rozdrobnić, obgotować w osolonej wodzie, odsączyć i schłodzić. Pomidory pokroić w plastry, cebulę obrać pokroić w pierścienie. Marchew obrać, pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić solą…
Składniki: 30 dag pieczarek 2 jajka ugotowane na twardo 2 średnie pomidory 1 kwaśne jabłko 100 ml majonezu 50 ml gęstej kwaśnej śmietany 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka posiekanego szczypiorku cukier, sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w kostkę lub plasterki. Skropić sokiem z cytryny. Jajka…