Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z grzybów

Składniki:

    • 1 kg grzybów
    • 10 marchwi
    • 10 średnich pomidorów
    • koperek
    • 1 łyżka octu 10%
    • 10 dkg pokrojonej cebuli
    • sól, pieprz ziarnisty
    • liść laurowy


    Sposób przyrządzenia:
    Grzyby oczyścić umyć, rozdrobnić, obgotować w osolonej wodzie, odsączyć i schłodzić. Pomidory pokroić w plastry, cebulę obrać pokroić w pierścienie. Marchew obrać, pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać olej, dodać składniki sałatki. Chwilę poddusić, dodać posiekany koperek i ocet, dusić razem jeszcze około 10 minut. Gorące przekładać do czystych słojów, dokładnie zamknąć. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *