Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Sałatki na zimię

Sałatka z zielonymi pomidorkami koktailowymi.

Składniki: 2 kg. pomidorków 2 strączki papryki czerwonej 7 ząbków czosnku dwie duże cebule pęczek pietruszki ziele angielskie, pieprz, liść laurowy po 2-3 do każdego słoika łyżka soli Zalewa: litr wody 2 łyżki kwasku cytrynowego 135 g. cukru Sposób przyrządzenia: Pomidorki( nie kroić) obieramy z szypułek, przekładamy do dużej miski, razem z pokrojoną cebulą, pietruszką…

Sałatka z jabłek i papryki konserwowana

Składniki: 2 kg słodkiej czerwonej papryki 1 kg kwaśnych jabłek 1 cebula 1.2 szklanki oleju 3 łyżki miodu 1 łyżka soli Sposób przyrządzenia: Paprykę oczyścić, pokroić na części. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w plastry. W rondlu wymieszać wszystkie składniki sałatki, doprowadzić do wrzenia, gotować mieszając 15 minut. Tak…

Konserwowana sałatka z fasoli, pomidorów i papryki

Składniki: 2 kg pomidorów 1 kg papryki 75 dkg cebuli 75 dkg fasoli 1 szklanka pikantnego keczupu 1,5 szklanki oleju sól, pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Fasole namoczyć 12 godzin wcześniej, gotować 30 minut, odcedzić. Warzywa oczyścić pokroić w paski. W rondlu wymieszać wszystkie składniki, przyprawić, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować około 1 godziny.…

Konserwowana sałatka z pomidorów, papryki i ryżu

Składniki: 3 kg pomidorów 1 kg papryki 1 kg cebuli 1 kg marchewki 2 łyżki soli 2 szklanki oleju 2 łyżki gotowanego (półtwardego) ryżu 2 – 3 łyżki octu spirytusowego Sposób przyrządzenia: Pomidory sparzyć, obrać ze skóry. Marchewkę i cebulę obrać. Paprykę oczyścić z nasion i białego miąższu. Wszystkie składniki pokroić w „słomkę”, dodać sól,…