Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron conchigliette z grzybami

Składniki:

    • 25 dkg makaronu

    Sos:

    • ½ kg grzybów leśnych
    • 1 szklanka mleka
    • 1 szklanka śmietany
    • 1 cebula
    • 2 łyżki masła
    • 2 łyżki sherry
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Grzyby oczyścić, pokroić wg upodobań. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę, zeszklić ja nie rumieniąc. Po kilku minutach dodać grzyby i mieszając podsmażyć, wlać mleko, dusić przez 15 minut. Dodać sherry, zieloną pietruszkę, przyprawić solą i pieprzem, chwilę pogotować. Śmietanę dodajemy kończąc przygotowywanie sosu w ilości wg upodobań. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić dokładnie kilkakrotnie wstrząsając durszlakiem, dodać do rondla z sosem, wymieszać i podawać.

1 comment for “Makaron conchigliette z grzybami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *